Airco kopen


Koop de juiste airco bij Beter Huis

In de warme zomermaanden is het fijn om verkoeling te hebben. Hoewel iedereen de hele dag aan het water door zou willen brengen, is dat uiteraard niet de meest reële oplossing. Een airco in huis wel. Met een airco kunt u zelf bepalen welke temperatuur uw woning heeft. Zo kunt u lekker slapen in een koele slaapkamer of werken aan de keukentafel in een prettige omgeving. Het aanbod is enorm gegroeid in modellen en uitvoering. Afhankelijk van uw wensen, budget en mogelijkheden uw airco samen gesteld.

Lees meer
Lees meer

Hoe kiest u de juiste airco?

Bij het kiezen van airconditioning zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Om de keuze makkelijker te maken hebben wij zes factoren op een rijtje gezet:

  • Welke ruimtes moeten gekoeld worden? Wilt u het hele huis laten koelen of enkele kamers? Dit bepaalt natuurlijk wat u nodig heeft en wat voor een airco het beste in uw woning of kantoor past. een multi  split unit kan meerdere kamers verkoelen, maar een monoblock of single split unit niet.
  • Hoe is uw woning geïsoleerd? De staat van uw woning en de isolatie spelen ook een belangrijke rol. Oudere huizen nemen sneller warmte op en houden de warmte ook langer vast dan nieuwe, goed geïsoleerde huizen. Een goede isolatie houdt koele lucht langer binnen. Dat betekent dat een airco minder werk heeft maar ook dat een airco zuiniger in het gebruik is. Dat is weer prettig voor uw energierekening. Een minder goed geïsoleerde woning heeft dus een airco nodig met meer vermogen.
  • Het vermogen van de airco Het vermogen dat u nodig heeft wordt bepaald door de afmeting en isolatie van de te koelen ruimte. Het koelvermogen wordt uitgedrukt in British Thermal Unit’s (BTU). Op basis van de isolatie en het aantal vierkante meters weet u hoeveel BTU u nodig heeft. Een gemiddelde rekensom is het aantal vierkante meters van de ruimte en vervolgens een komma achter het eerste cijfer zetten. Bijvoorbeeld 25m2 wordt dan 2,5KW.
  • Het type airco U heeft de keuze tussen een monoblock of split unit airco. De split unit bestaat uit twee delen, een binnen- en buitenunit. Een split unit is uiterst effectief en stil, u heeft dus weinig hinder en een goed resultaat. Een monoblock unit is een alles-in-een oplossing zonder buitenunit. Deze airco is praktisch in het gebruik en gemakkelijk te plaatsen. Vaak maakt een monoblock units wel meer geluid dan een split unit.
  • Opties en extra’s Er zijn verschillende opties die het gebruiksgemak van een airco kunnen vergroten. Zo zijn er airco’s die zijn voorzien van een timer, of met een verwarmingsfunctie. Wifi op de airco is ook een mogelijkheid. Zo kunt u de airco al laten koelen als u nog niet in huis bent en weet u zeker dat u thuiskomt in een heerlijke omgeving. Gemak en comfort!
  • De installatie Het monteren en installeren van split airco’s vergt behoorlijk wat technische kennis. Na het installeren worden de leidingen gevuld met gas en dat moet gecontroleerd worden door een STEK-gediplomeerde installateur. Een monoblock airco is een kwestie van neerzetten en stekker in het stopcontact. Kosten en gemak spelen dus ook een rol. Het is aan u om te beslissen wat het beste bij u past.

Uiteraard staan onze experts klaar om u te helpen de juiste keuze te maken. In onze showroom kunt u met eigen ogen zien wat de mogelijkheden inhouden. Ook met al uw vragen kunt u natuurlijk bij ons terecht. Zo heeft u deze zomer een heerlijke koele slaapkamer!

informatie

Ruime keuze in airco’s bij Beter Huis

Bij ons vindt u een breed assortiment airco’s. Wij gaan voor een hoog comfort en laag energieverbruik zodat u profiteert van een gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat. Onze systemen voldoen aan onze hoge comforteisen waarmee zij de ideale oplossing zijn om ruimtes efficiënt te koelen en verwarmen. 

Beter Huis levert de volgende merken;

Daikin, Artel, Haier, Samsung, Fujitsu  A+ A++ en A+++ 

offerte

Vraag nu een offerte aan

U vindt bij ons alle benodigde airco’s en onderdelen om uw systeem te optimaliseren. Heeft u al een keuze voor uw airco gemaakt en wilt u weten welke prijs daarbij hoort? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Beter Huis levert de volgende merken ;

Daikin, Artel, Haier, Samsung, Fujitsu  A+ A++ en A+++ 

 

offerte

Neem contact op met Beter Huis

Beter Huis levert u graag oplossingen op maat, waarbij wij rekening houden met uw wensen, budget en eisen. Onze ervaren experts adviseren u online of aan huis. Neem gerust contact op met Beter Huis op om al uw vragen te stellen over airco’s, airco installatie, -reparatie en -onderhoud.

contact