Rookkanalen


U wilt een heerlijke kachel in uw woning laten plaatsen? Of een mooie open haard? Om in de avonden te kunnen genieten van de warmte van uw open haard of een kachel is een rookkanaal essentieel. Zonder rookkanaal heeft u geen afvoer van de rookgassen. En dat is nodig voor een gezonde lucht. Wilt u dus een kachel of open haard in uw woning hebben, dan heeft u een rookkanaal nodig. En daarvoor zijn wij. Beter Huis is er om uw woning uit te rusten met het juiste rookkanaal voor uw haard of kachel.

Lees meer
Lees meer

Passende rookkanalen

Het soort rookkanaal dat u nodig heeft voor in uw huis hangt af van een aantal zaken.

  • Wenst u een houthaard, gashaard of pellethaard
  • Waar komt de haard te staan en kan deze conform het bouwbesluit geisntalleerd worden

Afhankelijk van type haard en positie kan een passend rookkanaal geplaatst worden.

informatie

Verschillende soorten rookkanalen

Wij leggen verschillende soorten rookkanalen aan

  • Dubbelwandige rookkanalen voor houtkachels, openhaarden en pelletkachels
  • Enkelwandige kanalen om enkel kachels of pelletkachels aan te sluiten (op een hoofdkanaal)
  • Concentrische rookkanalen (lucht aanzuiging) mogelijk voor houthaarden (passieve woningen) gashaarden en pelletkachels 
  • Flexibele rvs rookkanalen indien er een oud schoorsteenkanaal aanwezig waar u een haard op aan wil sluiten (renovatie)
  • Keramsiche coating indien een oud schoorsteenkanaal (gemetseld) lek is en er geen rvs voering geplaatst kan worden 

informatie

Rookkanalen voor de houthaard

Om te genieten van een haard moet u een veilig en gekeurd rookkanaal laten aanleggen met een T600 keuring. Er zijn regels voor de afmetingen en afstanden als het gaat om rookkanalen. Zo moet u ten minste 50 mm tot 70 mm tussen het kanaal en brandbare materialen houden. Het rookkanaal dient tevens met een brandwerende koof afgewerkt te worden.  De diameter van het kanaal wordt bepaald door de capaciteit van uw haard en ligt tussen de 130 en 220mm waarbij de uitwendige isolatie het geheel verbreedt tot een diameter tussen de 205 en 275mm.

contact

Rookkanalen voor de gashaard

In veel gevallen kan het rookkanaal van een gashaard door de gevel geplaatst worden. Hierdoor is er aanzienlijk minder rookkanaal nodig dan dat deze door het dak gaat. Rookkanalen van een gashaard bestaan uit een binnenbuis en buitenbuis. De binnenbuis zuigt de rookgassen af, de buitenbuis zuigt verse verbrandingslucht aan.

contact

Bel Beter Huis voor uw rookkanaal

Het aanleggen van een rookkanaal is niet makkelijk of iets wat u even zelf kan doen. Er komt behoorlijk wat expertise kijken bij het aanleggen van een veilig rookkanaal. Ook moet uw rookkanaal aan bepaalde eisen voldoen en zijn er wet- en regelgeving om in acht te nemen. Wij als professionals zorgen ervoor dat u veilig kan genieten van de warmte en sfeer van uw kachel of haard. Daarnaast zijn rookkanalen in Nederland verplicht om de Nederlandse T600 en NEN 6062-keuring te hebben. Zo weet u zeker dat u aan de eisen van uw verzekering voldoet. Wilt u meer weten over een rookkanaal of het plaatsen ervan? Of wilt u advies over uw open haard, kachel of rookkanaal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, onze medewerkers staan u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden.

contact