Zonnepanelen


De zonnepanelen zijn simpel gezegd een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Echter werkt een zonnepaneel iets complexer dan deze definitie.

Om de zonne-energie om te kunnen zetten in elektriciteit worden namelijk fotovoltaïsche cellen op het paneel geplaatst. Het belangrijkste onderdeel van deze cellen is een stuk halfgeleidend materiaal. Wanneer er zonlicht op de zonnecel valt, komt er energie in de vorm van elektronen vrij. Het zonnepaneel levert vervolgens gelijkspanning. Maar wij hebben in ons huis wisselstroom nodig. Daarom is er nog een omvormer nodig die de gelijkstroom omzet naar wisselstroom, die vervolgens wordt aangesloten op de meterkast. Er bestaat een aantal verschillende panelen:

Lees meer
Lees meer

Installatie in de praktijk

Voor een goede werking en een maximale levensduur van uw zonnepanelen is het belangrijk dat de zonnepanelen professioneel en nauwkeurig worden gemonteerd. Zonnepanelen van Beter Huis BV worden altijd geïnstalleerd door ervaren en deskundige installateurs. Tijdens de installatie wordt alles in samenspraak met u tot in detail afgewerkt.

De installateurs van Beter Huis BV installeren de zonnepanelen op uw dak en plaatsen de omvormer. Op dezelfde dag wordt het zonnestroomsysteem aangesloten op de meterkast. Bij Beter Huis BV profiteert u altijd van een all-in prijs, dus zonder meerkosten en/of vervelende verrassingen achteraf.

Hoe werkt het met mijn energieleverancier?
Beter Huis BV meldt u aan bij energieleveren.nl. De netbeheerder kijkt of uw meter geschikt is voor het terugleveren van energie. Als uw meter niet geschikt is, plaatst de beheerder een nieuwe meter. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Offerte

1781

Soorten zonnecellen

– Polykristallijn
Bij polykristallijn zonnepanelen zijn de zonnecellen gemaakt van silicium. Na een verhittingsproces worden de cellen afgekoeld en liggen vervolgens in verschillende richtingen door elkaar. Daarom noemt men dat zogenaamd polykristallijn. Deze kenmerken zich door de blauwe kleur. Na verloop van tijd wordt de kleur nog iets lichter.

– Monokristallijn
Ook monokristallijn zonnepanelen worden gemaakt van silicium. Alleen vindt na verhitting het afkoeling proces gelijkmatig plaats waardoor de cellen allemaal netjes in één richting liggen. Daarom noemt men dit zogenaamd monokristallijn. De cellen hebben een mooie zwarte kleur. Qua opbrengst verschillen monokristallijne types nauwelijks van polykristallijne types. Monokristallijne zonnepanelen zijn meestal iets duurder, maar hebben wel een mooier uiterlijk.